Országok Németország - Ausztria - Hollandia - Svájc

Átlagfizetések Ausztriában. Ennyit kereshetsz.

Régóta gondolkodsz rajta, hogy külföldön vállalj munkát? Érdekel, hogy a szakterületeden belül milyenek az átlagfizetések Ausztriában? Pályaválasztás, pályaváltás előtt állsz és az osztrák munkalehetőségek is érdekelnek? Bár nem határozza meg előre senki külföldi karrierjét sem néhány grafikon, azért jó tisztában lenni a számokkal. Cikkünkben az osztrák átlagfizetéseket nézzük végig, hiteles források alapján. 

Éves átlagjövedelem

2017-ben a nagyjából 4,4 millió foglalkoztatott személy – a gyakornokok kivételével – évi bruttó 27,545 eurós átlagjövedelmet tudhatott magáénak. A nőké évi bruttó 21,178 euró volt, ami a férfiak jövedelmének – évi bruttó 33,776 euró – mindössze 62,7% -a. Ezzel kapcsolatban azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy a nők jóval többet dolgoznak részmunkaidőben. Az éves nettó átlagkereset 20,821 euró volt, a nők részéről 16,931 euró, a férfiakéról 24,564 euró.

Teljes állás és részmunkaidő

Ha csak a teljes állásban dolgozókat vesszük számításba, akkor már zsugorodik a nők és a férfiak keresete közötti szakadék. A nők éves bruttó átlagkeresete Ausztriában 36,985 euró, a férfiaké pedig 43,838 euró – így a nőké a férfiakénak kb. 84,4%-a. 

A részmunkaidőben foglalkoztatottak mellett további képesítés és életkor szerinti csoportok is jelen vannak. Nem egyszerű például azok helyzetének számszerűsítése, akik nem egész évben dolgoznak (pl. tanárok), vagy éppen azoké, akik részmunkaidőben nem dolgoznak szinte soha (pl. köztisztviselők).

Kik vannak a csúcson?

Ha a férfi alkalmazottakat nézzük, az éves osztrák átlagfizetések rangsorában a tisztviselők állnak az élen, évi bruttó 57,026 euróval. A nők legmagasabb éves átlagfizetése Ausztriában szintén a tisztviselőké, évi bruttó 54,865 euró.

A férfi alkalmazottak átlagfizetése évi bruttó 45,466 euró. Szerződéses megbízottak esetén évi bruttó 39,514 euró – női szerződéses alkalmazottak esetén évi bruttó 30,798 euró.

Ha a legjobban keresők rétegéről van szó, itt is a férfi tisztviselők kerültek a sor elejére évi bruttó 93,928 euróval. A női tisztviselők jóval alacsonyabb összeggel, évi bruttó 81.294 euróval szorultak a második helyre.

A legalacsonyabb átlagfizetést a női munkavállalók körében mérték, évi bruttó 23,675 eurót, de ez még mindig meghaladja az ausztriai minimálbér értékét.

Gazdasági ágazatok szerinti havi átlagfizetések Ausztriában

A cikk végén található táblázatban gazdasági ágazatok szerint bontottuk csoportokra a havi átlagfizetéseket Ausztriában. A felsorolás csúcsára a villamosenergia-, gáz- és gőzellátásban dolgozók kerültek havi nettó 4,561 euróval. A sort a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás és halászat területén dolgozók kerültek havi nettó 1,498 euróval.

A gazdasági ágazatok közül a vízellátás, szennyvíz kezelése és a hulladékgazdálkodás területe helyezkedik el középen, havi nettó 2,605 euróval.

Reméljük, hogy a cikk segített egy kicsit abban, hogy tisztábban lássátok a számokat az osztrák munkaerőpiac esetében. 

Villamosenergia-, gáz- és gőzellátás4.561 €
Pénzügyi, biztosítási tevékenység3.826 €
Bányászat, kőfejtés3.415 €
Információ és kommunikáció3.729 €
Feldolgozóipar3.177 €
Közigazgatás, védelem, kötelező társadalombiztosítás
2.824 €
Építőipar2.882 €
Szakmai, tudományos, műszaki tevékenység2.817 €
Vízellátás, szennyvíz kezelése, hulladékgazdálkodás2.605 €
Közlekedés, szállítás, raktározás2.529 €
Egyéb szolgáltatások2.190 €
Ingatlanügyletek2.375 €
Kereskedelem, gépjárműjavítás2.208 €
Humán- egészségügyi és szociális ellátás2.116 €
Művészet, szórakoztatás, szabadidő2.114 €
Oktatás2.109 €
Vendéglátás, szálláshely szolgáltatás1.778 €
Mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat1.498 €

Kép forrása: Pixabay 

Források: 
https://www.wko.at/service/stmk/zahlen-daten-fakten/Einkommen2017_Publikation.pdf 

http://www.statistik.at/web_de/statistiken/menschen_und_gesellschaft/soziales/personen-einkommen/jaehrliche_personen_einkommen/index.html

Egy hozzászólás

Szólj hozzá!

Szakképzett Ápolókat/Nővéreket keresünk Münchenbe és Stuttgartba

Szakképzett Ápolóknak/Nővéreknek kínálunk munkalehetőséget Münchenben, Stuttgartban azonnali kezdéssel. Munkahelyek: ▪️ Kórházak ▪️ Idősek otthona ▪️ Mobil ápoló szolgálat ▪️ Utazó ápoló “Work & Travel” Amit kínálunk: ▪️ Tárgyalható, kiemelkedően magas havi fizetés nettó 2500-3000 €/hó ▪️ Útiköltségtérítés ▪️ Szükség szerint kedvezményes szálláslehetőség ▪️ Német bejelentett munkaviszony, nyugdíj és betegbiztosítás, határozatlan idejű munkaszerződés ▪️ Hosszútávú, biztos munkalehetőség ▪️ Anerkennung hiánya esetén,

Âcs munka Svájcban SG kantonban – szállás + 4000€

Amit kinalunk: Ács, /elementbau/ – Hivatalos, bejelentett svájci  munkaszerződés – magyar nyelvű állandó kapcsolattartás – Fizetés: nettó 4000 € tapasztalattól és nyelvtudástól függően ,40óra/hét esetén(szállás, adók és egészségbiztosítás díjának levonása után), – Teljes munkaidő – Szállást a munkaadó intézi! – Hosszú távú munkalehetőség – A megbízó svâjci  cég intézi: bejelentés, egészségbiztosítás, munkaszerződés – Nincs regisztrációs díj, sem egyéb rejtett költség!

Sofőröket keresünk Németországba 2500€ + ingyenes szállás

Amid legyen: C + E, GKI, (ADR nagy előny). Tapasztalat, rátermettség, munkakedv. Nyerges és cserefelépítményes szerelvényekre ami tandem és forgózsámoly is lehet. Német belföldi fuvarozás. Autók: Man, Daf, Volvo. Fizetés 2300 euró nettó az első két hónapban. 2400 euró nettó a 3.- ik hónaptól. 2500 euró nettó a 6.-ik hónaptól. Cserefelépítményes tandem, forgózsámoly sorőröknek fizetés: 2400 euró nettó, második hónaptól 2500

Ács,asztalos munka Hollandiában

Feladatok: Építőipari asztalos munka, lépcső ,,korlát ,eresz ,homlokzati gerendák díszítése ,tetőács munkák, vagy zsaluzóács munkák Amit kínálunk – Hivatalos, bejelentett holland munkaszerződés holland munkaadóval – magyar nyelvű állandó kapcsolattartás Hollandiában – Fizetés: nettó 1800-2000 € tapasztalattól és nyelvtudástól függően ,40óra/hét esetén(szállás, adók és egészségbiztosítás díjának levonása után), – Teljes munkaidő – Szállást a munkaadó intézi! – Hosszú távú munkalehetőség –

Kőműveseket keresünk magas fizetéssel Hollandiába

Feladatok: -klinkerezés,vakolás,falazás,betonáthidalók elhelyezése,vagy peri doka zsaluzás Amit kínálunk – Hivatalos, bejelentett holland munkaszerződés holland munkaadóval – magyar nyelvű állandó kapcsolattartás Hollandiában – Fizetés: nettó 1800-2000 € tapasztalattól és nyelvtudástól függően ,40óra/hét esetén(szállás, adók és egészségbiztosítás díjának levonása után), – Teljes munkaidő – Szállást a munkaadó intézi! – Hosszú távú munkalehetőség – A megbízó holland cég intézi: bejelentés, egészségbiztosítás, munkaszerződés –

Küldetésünk

A KülföldiMunka24.hu célja, hogy a legnagyobb magyar nyelvű külföldi állásokat közvetítő portállá váljon.

Partnerek

iranytu.de németországi magyarok